Begrebet muskelfunktionsdiagnostik beskriver en holistisk medicinsk undersøgelses- og behandlingsmetode, der kan fortælle om mulige lidelser ved hjælp af særlige muskeltests. Disse muskeltests gør det muligt for terapeuten eller lægen at opdage og behandle skjulte årsager til sygdomme.

Muskelfunktionsdiagnostik kan kun læres og praktiseres af terapeuter og læger med en medicinsk uddannelse.

Skjulte årsager til sygdomme kan påvirke muskler og led. De kan dog også ligge i det biokemiske område og kan f.eks. være udløst af et problem med stofskiftet, af allergi eller miljøgifte. Følelsesmæssige årsager som stress, psykiske traumer og lignende kan også betegnes som underliggende lidelser.

Her kan muskelfunktionsdiagnostik bygge bro mellem emner fra forskellige medicinske discipliner, der kun giver mening, når de ses som en helhed. På den måde kan der skabes sammenhænge, der fører til den individuelle og korrekte terapi.

Forkert holdning og forkert belastning er altid udtryk for forstyrret muskelkoordination.

Muskelfunktionsdiagnostik giver altså også mulighed for at teste musklerne for at finde årsagen til den fejlbehæftede muskelkoordination.

Nogle gange kan en betændt tand være årsagen til en diskusprolaps, eller et gammelt arvæv kan være årsagen til migrænen. Med muskelfunktionsdiagnostik kan sådanne sammenhænge genkendes, og diagnosen og behandlingen kan målrettes optimalt.

Interesseret i at vide mere om Muskelfunktionsdiagnostik – muskeltests og hvad jeg kan gøre for dig – kontakt mig